У Чернівцях відновила роботу Школа шляхетних українок (світлини)

В день останнього з Різдвяних свят – Святе Водохреща, союзянки Чернівецького відділу СУ запросили на вечорниці до культурно-мистецького центру “Українська Книга” нових учениць Школи шляхетних українок.
Школа шляхетних українок у Чернівцях діє з березня 2011 року. Цього року, задля реалізації нашого проекту, ми вирішили об’єднати зусилля з керівництвом “Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей”. Учнями цієї комунальної установи є талановиті діти з усіх районів Чернівецької області. Тепер, крім посиленого навчання з природничо-математичних, інформаційно-технологічних, філологічних та суспільно-гуманітарних дисциплін, які є у навчальних програмах ліцею, восьмикласниці цього навчального закладу опановуватимуть і курси передбачені програмою Школи шляхетних українок.
Вже традиційно в Школі викладатимуться заняття на теми: «Український мовний етикет» (Надія Бабич – викладач ЧНУ, доктор філологічних наук, професор); «Психологія спілкування» (Крістіна Кельті – магістр психології, перекладач); «Новітні технології в побуті та творчості» (Інна Яковлєва – викладач ЧНУ, кандидат комп´ютерних наук); «Здоров’я жінки – фундамент її краси» (Лариса Сидорчук – викладач БМА, кандидат медичних наук, доцент.); «Художня вишивка» (Олена Матковська – учениця Ярослави Гафійчук, випускниця філологічного факультету ЧНУ);  «Цікава математика» (Марія Дросик –  викладач математики); «Християнська мораль та етика» (Марія Віхренко –  викладач недільної школи кафедрального собору Параскеви Сербської);  «Стиль та мода» (Любов Ткач – приватний викладач, модельєр);  «Приготування традиційних українських страв» (Любов Скоробогач – викладач іноземної мови); «Писанкарство» та «Народні звичаї в сучасному житті» (Ганна Глібка – голова ЧВСУ). Кожен з викладачів працює на громадських засадах, для душі, а отже - з душею!
На першому занятті були присутні окремі вчителі, які презентували власні курси та розповідали про народні традиції українців пов’язані зі святами зимового циклу. Учениці також розповіли про себе і традиції, які культивують у їх родинах.
DSCN0396
Кожен, хто мав слово, брав у руки свічку, ніби підтверджуючи чистоту своїх намірів.DSCN0401
Розповідь Марії Олексіївни найбільше зацікавила дівчат, які вивчають в ліцеї природничо-математичні дисципліни, адже саме вона викладатиме в Школі “Цікаву математику”.Школа Шляхетних українок. Чернівці. 2
Розповідаючи, дівчата спочатку трохи соромились.DSCN0415
Дуже важливо, що дирекція Ліцею прихильно поставилась до нашої ідеї. І присутність на першому занятті  заступника директора з виховної роботи Анастасії Молошак є тому підтвердженням.Школа Шляхетних українок. Чернівці. 3
На завершення розмови всі скуштували смачної куті.Школа Шляхетних українок. Чернівці. 4
А ще трохи згодом – влаштували фотосесію в Культурно-мистецькому центрі “Українська Книга”, якому ми щиро вдячні за багаторічну підтримку!Школа Шляхетних українок. Чернівці. 5
Школа Шляхетних українок. Чернівці. 6
Школа Шляхетних українок. Чернівці. 7
Школа Шляхетних українок. Чернівці.8
Школа Шляхетних українок. Чернівці.9
Школа Шляхетних українок. Чернівці. 10
Школа Шляхетних українок. Чернівці. 11
Школа Шляхетних українок. Чернівці. 12
Сподіваємося наша праця знайде відгук у юних серцях, а зерна української культури проростуть і дадуть плоди у житті кожної з наших учениць.

1 коментар

Віктор Довганич
Які гарні. І справа чудова. А то страйк, страйк…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте